Tulevaa ohjelmistoa: tänä kesänä testataan mustikkamuffiniohje sekä tiramisuohje! Mahdollisesti myös pähkinävoi-vadelmamuffinit. Ja semmoiset yhdet pienet täytepikkuleivät...
Testailua harrastetaan elokuun puoleenväliin asti, jolloin on vuorossa perheen esikoisen prometeus-juhla. Siihen etsitään sopivia herkkuja... Tähän juhlaan on tarkoitus myös opetella tekemään voileipäkakku (kala- sekä lihaversio).
Kuvituksena muisto Hangosta, keittiömme uusin sulostuttaja:
keskiviikko 11. heinäkuuta 2012
sunnuntai 8. heinäkuuta 2012
Banaani-kanelimuffini tuorejuustokuorrutteella
Nyt löytyi hyvä muffiniohje! Ihanan pehmeätä! Tämä on jostain lehdestä napattu, ja muuntelimme sitä hieman.
TAIKINA
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää)
- 2 dl sokeria
- 1, 5 banaania
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
KUORRUTUS
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
KORISTELUUN
kanelia
1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita yhteen rasva, munat, kermaviili ja sokeri, sekä soseutettu banaani.
2. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaseokseen.
3. Kaada vuokiin (2/3 täyteen) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä hieman lämpimälle muffinille. Voit koristella kanelilla.
(Taikinaan voi laittaa myös rusinoita tai pähkinöitä - silloin 1 banaani riittää. Banaanin voi korvata myös 1 dl:lla porkkanaraastetta.)

TAIKINA
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää)
- 2 dl sokeria
- 1, 5 banaania
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
KUORRUTUS
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
KORISTELUUN
kanelia
1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita yhteen rasva, munat, kermaviili ja sokeri, sekä soseutettu banaani.
2. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaseokseen.
3. Kaada vuokiin (2/3 täyteen) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä hieman lämpimälle muffinille. Voit koristella kanelilla.
(Taikinaan voi laittaa myös rusinoita tai pähkinöitä - silloin 1 banaani riittää. Banaanin voi korvata myös 1 dl:lla porkkanaraastetta.)
Sannan koulussa ompelema essu. |
Tähtikuvioisella silikonivuoalla tulee tämmöisiä. |
torstai 21. kesäkuuta 2012
Helppo pirtelö
Tämä on helppo tehdä, jos on pirtelökone.
ainekset
- yksi l suklaajäätelöä
- 4 dl maitoa
- yksi rkl Van Houtenin kaakaojauhetta
valmistus
1. Paloittele jätski pirtelökoneeseen.
2. Laita maito koneeseen.
3. Laita kaakaojauhe koneeseen.
4. Sekoita pirtelöä, kunnes se on pehmeää.
Huom
Jos haluat hedelmäpirtelöä, laita vaniljajätskiä ja hedelmäpaloja äläkä laita kaakaojauhetta.
ainekset
- yksi l suklaajäätelöä
- 4 dl maitoa
- yksi rkl Van Houtenin kaakaojauhetta
valmistus
1. Paloittele jätski pirtelökoneeseen.
2. Laita maito koneeseen.
3. Laita kaakaojauhe koneeseen.
4. Sekoita pirtelöä, kunnes se on pehmeää.
Huom
Jos haluat hedelmäpirtelöä, laita vaniljajätskiä ja hedelmäpaloja äläkä laita kaakaojauhetta.
torstai 17. toukokuuta 2012
Paras pizzaohje: synttäripizzaa kotona
Pizzapäivä! Meillä pizza tehdään näin:
POHJA
- 2 dl vettä (huom. kuivahiivan kanssa oltava vähän lämpimämpää kuin kädenlämpöistä!)
- 1/3 tl suolaa
- 1/2 pussia kuivahiivaa (sekoitetaan jauhoihin)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl oliiviöljyä
Nostata taikinaa hetki. Kauli litteäksi pellille. Tästä tulee yksi isohko pizza.
KASTIKE (pahoittelut summittaisista määristä, kastike menee aina käsivaralla ja maistelemalla)
- tomaattipuretta yksi tuubi
- vajaa desilitra vettä
- tuoretta basilikaa yksi ruukullinen hienoksi leikattuna
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- (vähän öljyä)
TÄYTTEET
- jokaiselle oman toiveen mukaan, esim. kinkkua, salamia, sipulia, ananasta, oliivia, paprikaa, tomaattia, sipulia, fetaa, rucolaa, mozzarellaa
- rucolaa heitetään valmiin paistetun pizzan päälle - se on ihanaa!!!
- mozzarella-emmental -sekoitusta päälle reilusti
Paista 15-18 minuuttia 200 asteessa
POHJA
- 2 dl vettä (huom. kuivahiivan kanssa oltava vähän lämpimämpää kuin kädenlämpöistä!)
- 1/3 tl suolaa
- 1/2 pussia kuivahiivaa (sekoitetaan jauhoihin)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl oliiviöljyä
Nostata taikinaa hetki. Kauli litteäksi pellille. Tästä tulee yksi isohko pizza.
KASTIKE (pahoittelut summittaisista määristä, kastike menee aina käsivaralla ja maistelemalla)
- tomaattipuretta yksi tuubi
- vajaa desilitra vettä
- tuoretta basilikaa yksi ruukullinen hienoksi leikattuna
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- (vähän öljyä)
TÄYTTEET
- jokaiselle oman toiveen mukaan, esim. kinkkua, salamia, sipulia, ananasta, oliivia, paprikaa, tomaattia, sipulia, fetaa, rucolaa, mozzarellaa
- rucolaa heitetään valmiin paistetun pizzan päälle - se on ihanaa!!!
- mozzarella-emmental -sekoitusta päälle reilusti
Paista 15-18 minuuttia 200 asteessa
sunnuntai 13. toukokuuta 2012
Äitienpäivän suklaamousse
Synttärikakku tädille, huhtikuu 2012
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)