lauantai 1. syyskuuta 2012

Puolukkakakku: suuri ja mehevä

Tykkään kahvikakuista samasta syystä kuin muffineista: ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Ei tarvitse olla kätevä käsistään tai osata asetella tms.

Tämä kakku on hirveän hyvää ja paranee säilytettäessä. Se ei tosin yleensä säily kauaa. Ohje on peräisin WSOY:n Herkkujen pikkujättiläisestä.

Ainekset

- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl fariinisokeria (tavallinenkin käy mutta fariinilla tulee mehevämpi)
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 2 tl neilikkaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 dl puolukkasurvosta
- 2 munaa
- 2 dl kermaa tai creme fraîchea, maito käy myös
- 100g voita tai margariinia sulatettuna

Valmistus

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa, sokeri myös!
2. Lisää joukkoon kosteat ainekset: puolukat, munat, kerma ja voisula.
3. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista noin tunti 175 asteessa.


Yleensä tulee leivottua kun tulee vieraita tai on jotain erityistä. Joskus on kuitenkin mukavaa että kotona on kakkua ihan muuten vaan. Tämä on rakenteeltaan mukavan krouvi ja muheva. Ihana kahvin kaveri.

PS. Punainen viinimarja käy puolukan sijasta oikein hyvin. Mausteissa mukaan sopii myös kardemumma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti