sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pehmeän mehevä omenapiirakka kerma- ja tuorejuustotäytteellä

Tässä tosi maukas omenapiirakka, joka on oma käsivaralla tehty versio. Työkaverilta saadut ihanan kirpeät ja mehevät punaiset omenat sopivat tähän mainiosti.



Pohja:
- murotaikina (itse tehty tai kaupan valmispakastemurotaikina)

Täyte:
- 4- 5 pientä kirpeätä omenaa
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 1 rkl perunajauhoja (tai ohratärkkelystä)
(- koristeluun mantelirouhetta tai -lastuja, kookoshiutaleita tms., jos tykkää sellaisesta, me tykkäämme!)


1. Voitele piirakkavuoka ja painele murotaikina sen pohjalle tasaiseksi.
2. Pilko pestyt omenat ja asettele ne murotaikinan päälle. Mitä tasakokoisempia lohkot, sen nätimpi. Suhteellisen pienet lohkot helpottavat myös palasten leikkaamista.
3. Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada omenalohkojen päälle.
4. Koristele haluamallasi tavalla.
5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia. Viimeiseksi viideksi minuutiksi voit nostaa piirakan keskitasolle.
6.Tarjoa vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti