tiistai 12. marraskuuta 2013

Omenapiirakkaa köksäntunnin ohjeella

Reetta teki tällaisen aiemmin syksyllä - köksäntunnin ohje oli ihana, pehmoinen, täydellinen!

2,5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2  dl piimää (myös maito, kermaviili tai jugurtti käyvät)
3/4 dl öljyä
1 kananmuna

Pinnalle:
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Voiteluun margariinia ja jauhotukseen korppujauhoja. Me käytimme peltiä ja voipaperia!



1. Uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka jos käytät sellaista.
2. Pese omenat (kotimaisia ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. 
3. Sekoita kuivat ja kohotusaineet puuhaarukalla.
4. Lisää kulhoon piimä, öljy ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Lado omenat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria.
7. Paista uunin keskitasolla n. 25 min.

Tarjoa lisukkeena jäätelöä, kermavaahtoa yms. Ihanaa myös aivan sellaisenaan!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti