lauantai 22. syyskuuta 2012

Mausteinen omenakakku

Omenoita riittää! Seuraavaksi omenakakku, joka on ainesten ja tekotavan puolesta sekoitus kahdesta Herkkujen pikkujättiläisen (WSOY) ohjeesta. Tämän maku on tasainen ja lempeä. Jos haluaa sattumia enemmän, mukaan vaikka pähkinää. Ja omenat voi myös raastamisen sijasta kuutioida ihan pieniksi kuutioiksi. Suosittelen silloin ihan hieman enemmän jugurttia.



Ainekset
- 3 munaa
- 2,5 dl fariinisokeria
- 100 g voita tai margariinia sulatettuna
- reilu 1 dl bulgarianjugurttia (tai kermaviiliä tms.)

- 3 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä (voit kokeilla myös kardemummaa tai korvata kaikki mausteet piparkakkumaustesekoituksella)

- 3 dl raastettua omenaa (minulla meni 4 pientä omenaa)

Valmistus
1. Sekoita munat ja fariinisokeri keskenään, sitten lisää muut kosteat aineet (rasvasula, jugurtti) seokseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä seokset käännellen ja lisää  niihin myös omenaraaste.
4. Paista voidellussa ja korputettussa kakkuvuoassa noin tunti 175 asteessa.



Olen päätynyt nyt siihen, että vaikka ohje esittäisi muuta, sekoitan ns. kuivakakun (jonka siis EI TODELLAKAAN pidä olla kuiva) ainekset samaan tapaan kuin muffinien: kosteat aineet keskenään ja kuivat aineet keskenään ja lopuksi yhdistetään liikaa vatkaamista välttäen. Silloin ei tule liian tiivis lopputulos. Kuvan kakussa on pinnalla vähän mannaryynejä - ei ollut korppujauhoja joten käytin "korvaavaa tuotetta". Ne vähän jäivät kakkuun kiinni :-)

**

Tällainen kakku säilyy hyvin ja paranee säilytettäessä. Jatkan omenaleipomuksia ja vien näitä töihin niin kauan kuin omenoita riittää. Ehkä apfel strudel seuraavaksi?

Sitten tarkoitus olisi kokeilla bataattia ja kurpitsaa makeissa leivonnaisissa. Miten olisi amerikkalainen pumpkin pie? Siitä täytyy tehdä taas vertaileva kartoitus: millaisia ohjeita ylipäänsä on?

4 kommenttia:

  1. Nam, tein tänään tällä reseptillä kakkua, ja siitä tuli tosi hyvää! :)
    - A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Onpas kiva kuulla, kiitos kun kävit kertomassa. Ompusta on moneksi! Hauskoja leipomisia :-)

      Poista
  2. Löysin bloginne.. ja nyt on omppukakku uunissa!
    Kiitos!

    VastaaPoista