keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tulossa: mustikkamuffinit, tiramisu ja muuta

Tulevaa ohjelmistoa: tänä kesänä testataan mustikkamuffiniohje sekä tiramisuohje! Mahdollisesti myös pähkinävoi-vadelmamuffinit. Ja semmoiset yhdet pienet täytepikkuleivät...

Testailua harrastetaan elokuun puoleenväliin asti, jolloin on vuorossa perheen esikoisen prometeus-juhla. Siihen etsitään sopivia herkkuja... Tähän juhlaan on tarkoitus myös opetella tekemään voileipäkakku (kala- sekä lihaversio).

Kuvituksena muisto Hangosta, keittiömme uusin sulostuttaja:


sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Banaani-kanelimuffini tuorejuustokuorrutteella

Nyt löytyi hyvä muffiniohje! Ihanan pehmeätä! Tämä on jostain lehdestä napattu, ja muuntelimme sitä hieman.

TAIKINA
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää)
- 2 dl sokeria
- 1, 5 banaania
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia

KUORRUTUS
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria

KORISTELUUN
kanelia

1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita yhteen rasva, munat, kermaviili ja sokeri, sekä soseutettu banaani.
2. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaseokseen.
3. Kaada vuokiin (2/3 täyteen) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä hieman lämpimälle muffinille. Voit koristella kanelilla.

(Taikinaan voi laittaa myös rusinoita tai pähkinöitä - silloin 1 banaani riittää. Banaanin voi korvata myös 1 dl:lla porkkanaraastetta.)


Sannan koulussa ompelema essu.




Tähtikuvioisella silikonivuoalla tulee tämmöisiä.

torstai 21. kesäkuuta 2012

Helppo pirtelö

Tämä on helppo tehdä, jos on pirtelökone.

ainekset
- yksi l suklaajäätelöä
- 4 dl maitoa
- yksi rkl Van Houtenin kaakaojauhetta

valmistus
1. Paloittele jätski pirtelökoneeseen.
2. Laita maito koneeseen.
3. Laita kaakaojauhe koneeseen.
4. Sekoita pirtelöä, kunnes se on pehmeää.


Huom
Jos haluat hedelmäpirtelöä, laita vaniljajätskiä ja hedelmäpaloja äläkä laita kaakaojauhetta.

torstai 17. toukokuuta 2012

Paras pizzaohje: synttäripizzaa kotona

Pizzapäivä! Meillä pizza tehdään näin:

POHJA
- 2 dl vettä (huom. kuivahiivan kanssa oltava vähän lämpimämpää kuin kädenlämpöistä!)
- 1/3 tl suolaa
- 1/2 pussia kuivahiivaa (sekoitetaan jauhoihin)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl oliiviöljyä

Nostata taikinaa hetki. Kauli litteäksi pellille. Tästä tulee yksi isohko pizza.

KASTIKE (pahoittelut summittaisista määristä, kastike menee aina käsivaralla ja maistelemalla)
- tomaattipuretta yksi tuubi
- vajaa desilitra vettä
- tuoretta basilikaa yksi ruukullinen hienoksi leikattuna
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- (vähän öljyä)

TÄYTTEET

- jokaiselle oman toiveen mukaan, esim. kinkkua, salamia, sipulia, ananasta, oliivia, paprikaa, tomaattia, sipulia, fetaa, rucolaa, mozzarellaa
- rucolaa heitetään valmiin paistetun pizzan päälle - se on ihanaa!!!
- mozzarella-emmental -sekoitusta päälle reilusti

Paista 15-18 minuuttia 200 asteessa




Tässä versiossa tomaattia, paprikaa, fetaa, salamia, oliiveja, hieman ananasta - ja kasapäin rucolaa! Joka ei tietysti näy kuvassa, koska se laitetaan vasta kypsän pizzan päälle juuri ennen tarjoamista...