Tässä ensimmäinen tiikerikakkuni. Onnistui hyvin, maku oli sellainen kuin piti. Ohje löytyy täältä.
torstai 10. lokakuuta 2013
sunnuntai 22. syyskuuta 2013
Pappilan hätävara - parempaa kuin täytekakku?
Ihana tapa käyttää kakkupohjan paloja, joita jää yli, jos käyttää valmiita kakkupohjia ja leikkelee muotoillessaan paloja pois. :-)
AINEKSET
- kakkupohjan paloja
- keksimuruja
- vispikermaa 1 prk vatkattuna mahdollisimman tanakaksi vaahdoksi
- ranskankermaa 1/2 prk, varovasti sekoitettuna kermavaahtoon
- sokeria ja vaniljasokeria kermaseoksen maustamiseen
- mansikoita ja vadelmia
- kahvia
- koristele mielesi mukaan
Lado kulhoon kerroksittain kahvilla kostutettuja kakkupohjan paloja, marjoja, (myös banaani sopii mukaan), kermaseosta ja keksinmuruja. Viimeisen kerroksen päälle voit ripotella koristeita, tässä tapauksessa murusteltuja marenkeja ja strösseliä. Näillä määrillä saimme kolme kerrosta.
Ihanan makuinen jälkiruoka. Jotenkin parempi kokoonpano kuin kakussa: tässä marjat ja kerma korostuvat. Kahvikostutus on tässä ihan ehdoton - muuten liika imelyys uhkaa.
lauantai 21. syyskuuta 2013
Banaanileipä
Tällä muffiniohjeella voi tehdä myös oikein ihanaa banaanileipää.
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää/kermaa)
- 2 dl sokeria
- 1,5-2 banaania soseutettuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia

Sekoita (älä vatkaa) voisula, muna, kermaviili, sokeri ja soseutetut banaanit. Sekoita keskenään jauhot ja mausteet. Kääntele sitten kaikki yhteen ja paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa.
Variaatioita: Kananmunan voi jättää pois, silloin banaanimäärä voi olla yläkanttiin. Kuiviin aineksiin voi sekoittaa myös manteli-, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää/kermaa)
- 2 dl sokeria
- 1,5-2 banaania soseutettuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia

Sekoita (älä vatkaa) voisula, muna, kermaviili, sokeri ja soseutetut banaanit. Sekoita keskenään jauhot ja mausteet. Kääntele sitten kaikki yhteen ja paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa.
Variaatioita: Kananmunan voi jättää pois, silloin banaanimäärä voi olla yläkanttiin. Kuiviin aineksiin voi sekoittaa myös manteli-, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.
maanantai 5. elokuuta 2013
Vadelmakuppikakkumuffini
Reetta teki tänään vadelmakuppikakkuja.
Ohje oli täältä ja hän korvasi kaakaojauheen reilulla desillä vadelmia. Maku oli IHANA!!
Vadelman takia taikina oli pehmoista ja muffinimaista. Kaipa näitä voisi muffineiksikin kutsua, vaikka olen aiemmin väittänyt, että ero on näiden välillä merkittävä...
Kuorrutteita oli monenlaisia kokeilussa. Itse pidän marjamuffinista ilman mitään kuorrutetta, mutta joidenkin mielestä parhainta on oikein paksu kuorrute...
**
Tässä myöhemmin ikuistettuja muffineja samalla ohjeella.
Vadelman takia taikina oli pehmoista ja muffinimaista. Kaipa näitä voisi muffineiksikin kutsua, vaikka olen aiemmin väittänyt, että ero on näiden välillä merkittävä...
Kuorrutteita oli monenlaisia kokeilussa. Itse pidän marjamuffinista ilman mitään kuorrutetta, mutta joidenkin mielestä parhainta on oikein paksu kuorrute...
**
Tässä myöhemmin ikuistettuja muffineja samalla ohjeella.
sunnuntai 28. heinäkuuta 2013
Vadelma-valkosuklaatäytekakku Reetanpäivän kunniaksi
Tämän kakun täytteessä sovelsin Anna-lehdestä löytämäni mustikkakakun täytettä hieman muunnellen.
POHJA
- valmis 3-kerroksinen kakkupohja (ei helteellä jaksa paistaa mitään uunissa!) jonka keskeltä leikkasin suorakaiteen muotoiset palaset (loput palaset pakastin tulevia pappilan hätävaroja varten)
KOSTUTUKSEEN: käytin kuplivaa päärynäjuomaa joka tarttui mukaan Ikeasta
TÄYTE
- pakasterasiallinen (0,4 l?) vadelmia survottuna, sokerilla maustettuna ja liiat mehut valutettuna
- n. 100 g rahkaa (ohjeessa oli tuorejuustoa, mikä olisi ollut ykkönen tässä, mutta se unohtui, ja rahkakin toimi!)
- 3 dl kermaa (arvio, koska laitoin 4 dl ja kermatäytettä jäi yli)
- 100 g valkosuklaata
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 rkl sokeria
KORISTELUUN
- vadelmia
- marengin palasia
TÄYTTEEN VALMISTUS
- sulata valkosuklaa, anna jäähtyä hieman
- sekoita se rahkaan
- lisää joukkoon sokerit ja sitruuna, laita hetkeksi jääkaappiin
- vatkaa kerma vaahdoksi
- ota n. 1dl kermasta erilleen, sekoita siihen sokeria ja käytä yhteen väliin
- loput kermasta käännellään valkosuklaaseokseen ja käytetään kakun pinnalle
Täytin yhden välin pelkillä vadelmilla, yhden välin vadelmilla ja kermalla, päällystin kerma-rahka-valkosuklaaseoksella ja koristelin vadelmilla ja marenginpalasilla.
Kakussa on ihana raikkaan ja makean yhdistelmä. Vadelma ja valkosuklaa = ah!
lauantai 27. heinäkuuta 2013
Tampereen Laukontorille lounasaikaan
lauantai 13. huhtikuuta 2013
Vielä parempi pizzapohja
Tämä hakkaa minusta edellisen suosikkiohjeeni - otin perusohjeen Myllyn paras -durumvehnäjauhopussista, ja sitten vähän muokkasin:
- 2 dl vettä
- 3 dl durumvehnäjauhoja
- vajaa 1 dl vehnäjauhoja
- 1,2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 pussia kuivahiivaa
Sekoittele kuivat aineet ja kuivahiiva. Lämmitä vesi hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämmin, sekoita jauhoihin. Alusta taikina hyvin ja lisää öljy. Kohota hiukan. Paista 12-15 minuuttia kuumassa uunissa, n. 225.
Tästä tulee ihanan ohut, rapea ja hyvänmakuinen pohja! Tein tällä ohjeella kaksi oikein ohutta vajaan pellin kokoista pizzaa. Siis NAM.
Mielestäni hyvän pizzan pointtina on tällainen ohut rapea itsetehty pohja, kunnolla maustettu kastike (tomaattipureeseen tai paseerattuun tomaattiin kunnolla sokeria, suolaa, mustapippuria ja ruukullinen silputtua basilikaa) sekä päälle jokaisen omat suosikkitäytteet. Käytän mozzarella ja emmentaljuustoraastetta, usein lisäksi tuoretta mozzarellaa sekä fetaa. Valmiin pizzan päälle iso kasa rucolaa
- 2 dl vettä
- 3 dl durumvehnäjauhoja
- vajaa 1 dl vehnäjauhoja
- 1,2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 pussia kuivahiivaa
Sekoittele kuivat aineet ja kuivahiiva. Lämmitä vesi hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämmin, sekoita jauhoihin. Alusta taikina hyvin ja lisää öljy. Kohota hiukan. Paista 12-15 minuuttia kuumassa uunissa, n. 225.
Tästä tulee ihanan ohut, rapea ja hyvänmakuinen pohja! Tein tällä ohjeella kaksi oikein ohutta vajaan pellin kokoista pizzaa. Siis NAM.
Mielestäni hyvän pizzan pointtina on tällainen ohut rapea itsetehty pohja, kunnolla maustettu kastike (tomaattipureeseen tai paseerattuun tomaattiin kunnolla sokeria, suolaa, mustapippuria ja ruukullinen silputtua basilikaa) sekä päälle jokaisen omat suosikkitäytteet. Käytän mozzarella ja emmentaljuustoraastetta, usein lisäksi tuoretta mozzarellaa sekä fetaa. Valmiin pizzan päälle iso kasa rucolaa
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)