Ensimmäinen kerta kun tein itse juustokakkua. Tämä onnistui hyvin ensimmäiseksi kerraksi.
Tässä on sen ohje ja tarvittavat ainekset.
Vaihdoin kakun täytteeseen tuorejuuston tilalle osittain appelsiinituorejuustoa. Voit käyttää myös sitruuna- tai mangotuorejuustoa.
Seuraavaksi aion yrittää jääkaapissa hyydytettävää juustokakkua. Voisin tehdä esimerkiksi valkosuklaatäytteisen juustokakun ja vadelmakastikkeen.
tiistai 12. marraskuuta 2013
tiistai 22. lokakuuta 2013
Suklaakiisseli
Tässä teille uutta ja upeaa! Kokeilin vain ihan läpällä köksänkirjan ohjetta. Ei ole kauhean monimutkainen ohje eikä tarvitse varata kovin paljon aikaa. Koko homma oli tehty vartissa. Oli ihan sairaan hyvää!
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 rkl kaakaojauhetta (ei sokeroitua)
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl maissi- tai ohratärkkelystä
- 1 tl vanilliinisokeria
Mittaa kylmä maito, kaakaojauhe, sokeri ja tärkkelysjauhot pinnoitettuun kattilaan. Sekoita hyvin puuhaarukalla.
Kuumenna kiehuvaksi kunnes kiisseli sakenee. Sekoita koko ajan. Sammuta levy ja kypsennä kiisseliä jälkilämmöllä 3 minuuttia. Sekoita koko ajan.
Nosta kattila levyltä ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri.
VINKKI: Jos kiisseliin tulee paakkuja, siivilöi se.
Kirja: Kotitaloustaito 7-9. SanomaPro.
- 5 dl maitoa
- 2 rkl kaakaojauhetta (ei sokeroitua)
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl maissi- tai ohratärkkelystä
- 1 tl vanilliinisokeria
Mittaa kylmä maito, kaakaojauhe, sokeri ja tärkkelysjauhot pinnoitettuun kattilaan. Sekoita hyvin puuhaarukalla.
Nosta kattila levyltä ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri.
VINKKI: Jos kiisseliin tulee paakkuja, siivilöi se.
Kirja: Kotitaloustaito 7-9. SanomaPro.
keskiviikko 16. lokakuuta 2013
Muhkeat pullat ja korvapuustit
Halusin koittaa ensimmäistä kertaa korvapuusteja. Onnistuin mielestäni ihan hyvin. Käytin Dansukkerin ohjetta joka löytyy tästä.
Sain vaikutteita Koko Suomi leipoo -ohjelmasta - olen ruvennut opettelemaan järjestelmällisesti eri lajeja.
Sain vaikutteita Koko Suomi leipoo -ohjelmasta - olen ruvennut opettelemaan järjestelmällisesti eri lajeja.
torstai 10. lokakuuta 2013
sunnuntai 22. syyskuuta 2013
Pappilan hätävara - parempaa kuin täytekakku?
Ihana tapa käyttää kakkupohjan paloja, joita jää yli, jos käyttää valmiita kakkupohjia ja leikkelee muotoillessaan paloja pois. :-)
AINEKSET
- kakkupohjan paloja
- keksimuruja
- vispikermaa 1 prk vatkattuna mahdollisimman tanakaksi vaahdoksi
- ranskankermaa 1/2 prk, varovasti sekoitettuna kermavaahtoon
- sokeria ja vaniljasokeria kermaseoksen maustamiseen
- mansikoita ja vadelmia
- kahvia
- koristele mielesi mukaan
Lado kulhoon kerroksittain kahvilla kostutettuja kakkupohjan paloja, marjoja, (myös banaani sopii mukaan), kermaseosta ja keksinmuruja. Viimeisen kerroksen päälle voit ripotella koristeita, tässä tapauksessa murusteltuja marenkeja ja strösseliä. Näillä määrillä saimme kolme kerrosta.
Ihanan makuinen jälkiruoka. Jotenkin parempi kokoonpano kuin kakussa: tässä marjat ja kerma korostuvat. Kahvikostutus on tässä ihan ehdoton - muuten liika imelyys uhkaa.
lauantai 21. syyskuuta 2013
Banaanileipä
Tällä muffiniohjeella voi tehdä myös oikein ihanaa banaanileipää.
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää/kermaa)
- 2 dl sokeria
- 1,5-2 banaania soseutettuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia

Sekoita (älä vatkaa) voisula, muna, kermaviili, sokeri ja soseutetut banaanit. Sekoita keskenään jauhot ja mausteet. Kääntele sitten kaikki yhteen ja paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa.
Variaatioita: Kananmunan voi jättää pois, silloin banaanimäärä voi olla yläkanttiin. Kuiviin aineksiin voi sekoittaa myös manteli-, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää/kermaa)
- 2 dl sokeria
- 1,5-2 banaania soseutettuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia

Sekoita (älä vatkaa) voisula, muna, kermaviili, sokeri ja soseutetut banaanit. Sekoita keskenään jauhot ja mausteet. Kääntele sitten kaikki yhteen ja paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa.
Variaatioita: Kananmunan voi jättää pois, silloin banaanimäärä voi olla yläkanttiin. Kuiviin aineksiin voi sekoittaa myös manteli-, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.
maanantai 5. elokuuta 2013
Vadelmakuppikakkumuffini
Reetta teki tänään vadelmakuppikakkuja.
Ohje oli täältä ja hän korvasi kaakaojauheen reilulla desillä vadelmia. Maku oli IHANA!!
Vadelman takia taikina oli pehmoista ja muffinimaista. Kaipa näitä voisi muffineiksikin kutsua, vaikka olen aiemmin väittänyt, että ero on näiden välillä merkittävä...
Kuorrutteita oli monenlaisia kokeilussa. Itse pidän marjamuffinista ilman mitään kuorrutetta, mutta joidenkin mielestä parhainta on oikein paksu kuorrute...
**
Tässä myöhemmin ikuistettuja muffineja samalla ohjeella.
Vadelman takia taikina oli pehmoista ja muffinimaista. Kaipa näitä voisi muffineiksikin kutsua, vaikka olen aiemmin väittänyt, että ero on näiden välillä merkittävä...
Kuorrutteita oli monenlaisia kokeilussa. Itse pidän marjamuffinista ilman mitään kuorrutetta, mutta joidenkin mielestä parhainta on oikein paksu kuorrute...
**
Tässä myöhemmin ikuistettuja muffineja samalla ohjeella.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)