lauantai 14. heinäkuuta 2012

Marjat käyttöön mansikoiden tieltä! Mustikkamuffini sekä marjapiirakka mascarponella terästettynä

Mansikoiden pakastuspäivä tuli vastaan vähän odottamatta, huomasin juuri ennen heinäkuun reissuviikkoja että jos aion saada pakastimeen jotain, se on tapahduttava NYT. Eli Suonenjoen Polkaa Laukontorilta:



Piti tyhjentää entisiä pois alta. Päätin käyttää viimeisiä viinimarjoja, kokeilumielessä ostettuja pensasmustikoita sekä pakastamisesta yli jääneitä mansikoita sekamarjapiirakkaan. Pensasmustikat eivät sinänsä ole erityisen hyviä, enkä tekisi perinteistä mustikkapiirakkaa niistä, mutta ne toimivat rakenteensa puolesta hyvin muffineissa eivätkä värjää taikinaa.


Lisäksi halusin kokeilla Koti ja keittiö- lehden (nro 8) tuorejuusto-mustikkamuffiniohjetta. Koska tein vain pienen koe-erän, mascarponea jäi yli. Käytin sen lopun sitten tähän toiseen piirakkaan.


Tämmöistä tuli, mascarponella tuli pehmeä maku täytteeseen:
























En löytänyt muffiniohjetta Koti ja keittiö -lehden reseptihausta linkitettäväksi, joten annan sen tässä:

MUSTIKKA-TUOREJUUSTOMUFFINIT
(12 kpl)

- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa, esim ricottaa (käytin mascarponea)
- 1 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl mustikoita
- 2 rkl perunajauhoja (käytin ohratärkkelystä kun ei ollut perunajauhoja)

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola
2. Sekoita toisessa astiassa sokeri, tuorejuusto, maito ja kananmunat
3. Lisää muna-juustoseokseen vuorotellen öljyä ja jauhoseosta
4. Sekoita mustikat perunajauhoon. Lisää muiden ainesten joukkoon.
5. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa keskitasossa 15 minuuttia.

Ensi kerralla kyllä sitten käytän tavallisia mustikoita vaikka sitten värjäisivät miten. Maussa on ero kuin yöllä ja päivällä. Mutta sehän ei ole ohjeen vika.

Omat kokeiluversioni levisivät, kuten kuvasta näkyy, koska en uskonut marjamäärää vaan heitin marjoja vähän ronskilla kädellä taikinaan. No, sen seurauksena kosteutta oli liikaa... Nytpähän tuonkin tiedän. Ulkomuoto on siis (kuten aina meikäläisen leipomuksissa) vähän niin tai näin, mutta maku tällä kertaa mitä parhain! Nyt minulla on sitten vihdoinkin mustikkamuffiniohje joka maistuu oikealta, siltä kuin amerikkalaiset mustikkamuffinit!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti