lauantai 4. elokuuta 2012

"Making whopee"... eli whoopies-pikkuleipiä

Mainioita pikku tyyppejä nämä! Tehtiin näitä ihan kokeeksi Reetan synttäreille. Ohje on Kotivinkistä, ja tällä kertaa muutimme tästä vain paistoaikaa, vähän alle 15 minuuttia tuntui riittävän. Ohjeesta tulee n. 25 whoopieta eli 50 pientä kakkusta.

- 2 1/4 dl sokeria
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 prk kermaviiliä (200 g)

Täytteeseen 200 g maustettua vaniljarahkaa

1. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat koko ajan sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan kermaviilin kanssa, sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota n. halkaisijaltaan n. 3 cm:n pyörylöitä parilla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti tilaa, meillä sopiva määrä oli 12 per pelti.
4. Paista pikkuleipiä  175-asteisessa uunissa keskitasolla vajaa 15 minuuttia.
5. Jäähdytä ja täytä kahden keksin väliin hiukan rahkaa. NAMI!



ps. Tässä myös Hellapoliisin whoopies-ohje, jossa hieman monimutkaisempi täyte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti