maanantai 29. lokakuuta 2012

Risotto käsivaralla

Risottoa arkiseen käyttöön teen näin:

Katson riisi/vesi-suhteet risottoriisipaketin kyljestä. Tässä ohje n. 6 hengen annokseen.

1. Paistan risottoriisiä ensin voissa+oliiviöljyssä
2. Heitän joukkoon myös hyvin pieneksi silputtua salottisipulia (3 kpl)
3. Lisään vettä ja kanaliemikuutiota - ei liikaa ettei tule ylisuolaista. Käytän liemikuutioita aina vähemmän kuin niiden ohjeissa suositellaan.
4. Lisää myös hiukan sitruunamehua.
5. Kun riisi on valmista, lisään rouheana raasteena parmesania (1,5 dl) (ei jauheena myytävää)
6. Lopuksi lisään puoli purkillista mascarpone-juustoa joukkoon.

En useinkaan juo valkoviiniä, joten en myöskään pidä sitä kotona. Joskus sitä voi varta vasten ostaa ruoanlaittoa tai valkoviinistä pitäviä ystäviä varten, silloin käyttäisin sitä tuossa ennen veden lisäämistä. Pieni tilkka valkoviinietikkaa voi korvata valkoviinin.

Tähän voi sitten lisätä maun mukaan katkarapuja, sieniä, pinaattia...   tuoreet yrtit sopivat mukaan hyvin. Itse kokeilin mm. tuoretta oreganoa. Omasta mielestäni paras on se plain-versio ilman ihmeempiä lisukkeita. :-)


katkarapujen ja oreganon kanssa



PS. Tässä vielä kaksi mukavan tuntuista risotto-ohjetta, tämä ja tämä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti