sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Helppo suklaamousse

Kun maistoin suklaamoussea ensi kertaa lumouduin niin kuin koko muu perhe.

Ainekset

150 g tummaa suklaata rouhittuna
5 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset erotettuna
2 tl tumma rommia, kahvilikööriä, konjakkia tai amarettoa

Valmistus

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Nosta pois vesihauteesta ja sekoita. Laita haluamasi alkoholi suklaan sekaan. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan suklaaseokseen,  joka lisäyksen välillä voimakas sekoitus. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseokseen. Jaa mousse annoskulhoihin, peitä esim: tuorekelmulla ja anna viiletä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Tämäkin ohje oli Trish Deseinen kirjasta Haluan suklaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti