perjantai 8. helmikuuta 2013

Runebergintorttu

Liemessä -blogin ohjeella tehdyistä muffinivuoissa paistetuista runebergintortuista tuli aivan ihania. Minä sain aikaiseksi 12 kappaletta, kun osa muffinivuoistani on aika isoja.

Muutin ohjetta sen verran että korvasin mantelijauheen mantelirouheella ja jätin punssin kokonaan pois, kun sitäkään ei sattunut kotona olemaan...  lisäksi käytin tavallisia vehnäjauhoja. Ja kuorrutteeseen valmista valkoista kaupan piparikuorrutetta, koska kokemukseni mukaan itse sekoitetut kuorrutteet jostain voipaperitötteröstä pursotettuna eivät toimi meikäläisellä. Näppäryys ei riitä, tulee aina sotkuista sähellystä.

Kastoin muffinit omenamehu-sokeriliemessä hitaasti viiteen laskien, kuten Kinuskikissa neuvoi. Kannattaa tosiaan kostuttaa ne hyvin.

Mielestäni taikinasta tuli erittäin hyvänmakuinen. En ole yleensä kovin paljoa välittänyt runebergintortuista, olen jotenkin ajatellut että paras osa on se kuorrute-hillokoriste. Nyt tulin toisiin ajatuksiin. :-)

Kuva puuttuu kun kamera jäi työhuoneelle. Koristelu ei tosiaan kuulu vahvoihin puoliini, joten ehkä on parempi ettei todisteita näytetäkään. Halusin kirjata tämän siksi että minusta tuo taikina on tässä ohjeessa erityisen onnistunut. Mantelirouhe ja korppujauho tekevät siitä ihanan rouhean ja "ilmavan".

Tähän sai myös mukavasti käytettyä viimeiset piparit keksipurkin pohjalta.

**

EDIT: pitihän se kuva lisätä, viimeisistä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti