Mainioita pikku tyyppejä nämä! Tehtiin näitä ihan kokeeksi Reetan synttäreille. Ohje on Kotivinkistä, ja tällä kertaa muutimme tästä vain paistoaikaa, vähän alle 15 minuuttia tuntui riittävän. Ohjeesta tulee n. 25 whoopieta eli 50 pientä kakkusta.
- 2 1/4 dl sokeria
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 prk kermaviiliä (200 g)
Täytteeseen 200 g maustettua vaniljarahkaa
1. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat koko ajan sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan kermaviilin kanssa, sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota n. halkaisijaltaan n. 3 cm:n pyörylöitä parilla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti tilaa, meillä sopiva määrä oli 12 per pelti.
4. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa keskitasolla vajaa 15 minuuttia.
5. Jäähdytä ja täytä kahden keksin väliin hiukan rahkaa. NAMI!
ps. Tässä myös Hellapoliisin whoopies-ohje, jossa hieman monimutkaisempi täyte.
lauantai 4. elokuuta 2012
sunnuntai 29. heinäkuuta 2012
Ihanat kahvilat Hangossa: De Fyra Vindarnas Hus sekä Alan's Cafe Villa Orrmanissa
Tässä pari uutta kahvilasuosikkia Hangosta!
De Fyra Vindarnas Hus - Neljän tuulen talo Kolalahden päässä. Kävelymatka kaupungista tähän kahvilaan on vaivan arvoinen säällä kuin säällä, millä tahansa tuulella! |
Saaristolaispöytä lounaaksi näytti hyvältä, mutta päädyin valitsemaan lohileivän saaristolaisleivällä... nam! |
Tässä villassa on kahvila Alan's Cafe sekä divari Maria's Antikvariat |
Tuosta ovesta pääsee käsityöläispuotiin jossa myydään paikallisten taitajien töitä |
lauantai 14. heinäkuuta 2012
Marjat käyttöön mansikoiden tieltä! Mustikkamuffini sekä marjapiirakka mascarponella terästettynä
Mansikoiden pakastuspäivä tuli vastaan vähän odottamatta, huomasin juuri ennen heinäkuun reissuviikkoja että jos aion saada pakastimeen jotain, se on tapahduttava NYT. Eli Suonenjoen Polkaa Laukontorilta:
Piti tyhjentää entisiä pois alta. Päätin käyttää viimeisiä viinimarjoja, kokeilumielessä ostettuja pensasmustikoita sekä pakastamisesta yli jääneitä mansikoita sekamarjapiirakkaan. Pensasmustikat eivät sinänsä ole erityisen hyviä, enkä tekisi perinteistä mustikkapiirakkaa niistä, mutta ne toimivat rakenteensa puolesta hyvin muffineissa eivätkä värjää taikinaa.

Lisäksi halusin kokeilla Koti ja keittiö- lehden (nro 8) tuorejuusto-mustikkamuffiniohjetta. Koska tein vain pienen koe-erän, mascarponea jäi yli. Käytin sen lopun sitten tähän toiseen piirakkaan.
Tämmöistä tuli, mascarponella tuli pehmeä maku täytteeseen:
En löytänyt muffiniohjetta Koti ja keittiö -lehden reseptihausta linkitettäväksi, joten annan sen tässä:
MUSTIKKA-TUOREJUUSTOMUFFINIT
(12 kpl)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa, esim ricottaa (käytin mascarponea)
- 1 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl mustikoita
- 2 rkl perunajauhoja (käytin ohratärkkelystä kun ei ollut perunajauhoja)
1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola
2. Sekoita toisessa astiassa sokeri, tuorejuusto, maito ja kananmunat
3. Lisää muna-juustoseokseen vuorotellen öljyä ja jauhoseosta
4. Sekoita mustikat perunajauhoon. Lisää muiden ainesten joukkoon.
5. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa keskitasossa 15 minuuttia.
Ensi kerralla kyllä sitten käytän tavallisia mustikoita vaikka sitten värjäisivät miten. Maussa on ero kuin yöllä ja päivällä. Mutta sehän ei ole ohjeen vika.
Omat kokeiluversioni levisivät, kuten kuvasta näkyy, koska en uskonut marjamäärää vaan heitin marjoja vähän ronskilla kädellä taikinaan. No, sen seurauksena kosteutta oli liikaa... Nytpähän tuonkin tiedän. Ulkomuoto on siis (kuten aina meikäläisen leipomuksissa) vähän niin tai näin, mutta maku tällä kertaa mitä parhain! Nyt minulla on sitten vihdoinkin mustikkamuffiniohje joka maistuu oikealta, siltä kuin amerikkalaiset mustikkamuffinit!
Piti tyhjentää entisiä pois alta. Päätin käyttää viimeisiä viinimarjoja, kokeilumielessä ostettuja pensasmustikoita sekä pakastamisesta yli jääneitä mansikoita sekamarjapiirakkaan. Pensasmustikat eivät sinänsä ole erityisen hyviä, enkä tekisi perinteistä mustikkapiirakkaa niistä, mutta ne toimivat rakenteensa puolesta hyvin muffineissa eivätkä värjää taikinaa.
Lisäksi halusin kokeilla Koti ja keittiö- lehden (nro 8) tuorejuusto-mustikkamuffiniohjetta. Koska tein vain pienen koe-erän, mascarponea jäi yli. Käytin sen lopun sitten tähän toiseen piirakkaan.
Tämmöistä tuli, mascarponella tuli pehmeä maku täytteeseen:
En löytänyt muffiniohjetta Koti ja keittiö -lehden reseptihausta linkitettäväksi, joten annan sen tässä:
MUSTIKKA-TUOREJUUSTOMUFFINIT
(12 kpl)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa, esim ricottaa (käytin mascarponea)
- 1 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl mustikoita
- 2 rkl perunajauhoja (käytin ohratärkkelystä kun ei ollut perunajauhoja)
1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola
2. Sekoita toisessa astiassa sokeri, tuorejuusto, maito ja kananmunat
3. Lisää muna-juustoseokseen vuorotellen öljyä ja jauhoseosta
4. Sekoita mustikat perunajauhoon. Lisää muiden ainesten joukkoon.
5. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa keskitasossa 15 minuuttia.
Ensi kerralla kyllä sitten käytän tavallisia mustikoita vaikka sitten värjäisivät miten. Maussa on ero kuin yöllä ja päivällä. Mutta sehän ei ole ohjeen vika.
Omat kokeiluversioni levisivät, kuten kuvasta näkyy, koska en uskonut marjamäärää vaan heitin marjoja vähän ronskilla kädellä taikinaan. No, sen seurauksena kosteutta oli liikaa... Nytpähän tuonkin tiedän. Ulkomuoto on siis (kuten aina meikäläisen leipomuksissa) vähän niin tai näin, mutta maku tällä kertaa mitä parhain! Nyt minulla on sitten vihdoinkin mustikkamuffiniohje joka maistuu oikealta, siltä kuin amerikkalaiset mustikkamuffinit!
PESTOA!!
Pestoa ihanampaa ruokaa ei taida ollakaan. Tässä meidän perheen suosikkipesto-ohjeet.
VIHREÄ PESTO
- 2 ruukkua basilikaa
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 1 dl parmesaania (itse raastettua)
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä
PUNAINEN PESTO
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 dl pinjansiemeniä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- puoli ruukkua tuoretta basilikaa
- mustapippuria rouhittuna
Määrät eivät ole kovin tarkkoja. Maistele! Ei ole helposti möhlittävissä. Sekoita vain kaikki tehosekoittimella tai sauvasekoittimella yhteen. Syö pastan kanssa tai paahda leipää (meillä käytetään tähän arinarievää) ja levitä sen päälle. Tee isot satsit.
keskiviikko 11. heinäkuuta 2012
Tulossa: mustikkamuffinit, tiramisu ja muuta
Tulevaa ohjelmistoa: tänä kesänä testataan mustikkamuffiniohje sekä tiramisuohje! Mahdollisesti myös pähkinävoi-vadelmamuffinit. Ja semmoiset yhdet pienet täytepikkuleivät...
Testailua harrastetaan elokuun puoleenväliin asti, jolloin on vuorossa perheen esikoisen prometeus-juhla. Siihen etsitään sopivia herkkuja... Tähän juhlaan on tarkoitus myös opetella tekemään voileipäkakku (kala- sekä lihaversio).
Kuvituksena muisto Hangosta, keittiömme uusin sulostuttaja:
Testailua harrastetaan elokuun puoleenväliin asti, jolloin on vuorossa perheen esikoisen prometeus-juhla. Siihen etsitään sopivia herkkuja... Tähän juhlaan on tarkoitus myös opetella tekemään voileipäkakku (kala- sekä lihaversio).
Kuvituksena muisto Hangosta, keittiömme uusin sulostuttaja:
sunnuntai 8. heinäkuuta 2012
Banaani-kanelimuffini tuorejuustokuorrutteella
Nyt löytyi hyvä muffiniohje! Ihanan pehmeätä! Tämä on jostain lehdestä napattu, ja muuntelimme sitä hieman.
TAIKINA
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää)
- 2 dl sokeria
- 1, 5 banaania
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
KUORRUTUS
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
KORISTELUUN
kanelia
1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita yhteen rasva, munat, kermaviili ja sokeri, sekä soseutettu banaani.
2. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaseokseen.
3. Kaada vuokiin (2/3 täyteen) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä hieman lämpimälle muffinille. Voit koristella kanelilla.
(Taikinaan voi laittaa myös rusinoita tai pähkinöitä - silloin 1 banaani riittää. Banaanin voi korvata myös 1 dl:lla porkkanaraastetta.)

TAIKINA
- 150 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä (tai maitoa/piimää)
- 2 dl sokeria
- 1, 5 banaania
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
KUORRUTUS
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
KORISTELUUN
kanelia
1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita yhteen rasva, munat, kermaviili ja sokeri, sekä soseutettu banaani.
2. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaseokseen.
3. Kaada vuokiin (2/3 täyteen) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä hieman lämpimälle muffinille. Voit koristella kanelilla.
(Taikinaan voi laittaa myös rusinoita tai pähkinöitä - silloin 1 banaani riittää. Banaanin voi korvata myös 1 dl:lla porkkanaraastetta.)
Sannan koulussa ompelema essu. |
Tähtikuvioisella silikonivuoalla tulee tämmöisiä. |
torstai 21. kesäkuuta 2012
Helppo pirtelö
Tämä on helppo tehdä, jos on pirtelökone.
ainekset
- yksi l suklaajäätelöä
- 4 dl maitoa
- yksi rkl Van Houtenin kaakaojauhetta
valmistus
1. Paloittele jätski pirtelökoneeseen.
2. Laita maito koneeseen.
3. Laita kaakaojauhe koneeseen.
4. Sekoita pirtelöä, kunnes se on pehmeää.
Huom
Jos haluat hedelmäpirtelöä, laita vaniljajätskiä ja hedelmäpaloja äläkä laita kaakaojauhetta.
ainekset
- yksi l suklaajäätelöä
- 4 dl maitoa
- yksi rkl Van Houtenin kaakaojauhetta
valmistus
1. Paloittele jätski pirtelökoneeseen.
2. Laita maito koneeseen.
3. Laita kaakaojauhe koneeseen.
4. Sekoita pirtelöä, kunnes se on pehmeää.
Huom
Jos haluat hedelmäpirtelöä, laita vaniljajätskiä ja hedelmäpaloja äläkä laita kaakaojauhetta.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)