lauantai 8. joulukuuta 2012

Bataattikeitto


Ohjeen alkuperä on hämärän peitossa. Todennäköisesti sekoitus ja sovellus kavereiden keitto-ohjeista ja netistä pengotuista erilaisista ohjeista. 

Juureskeitot ovat siitä mukavia, että niitä on helppo maustaa sen mukaan mitä sattuu kotona olemaan. Niistä tulee aina vähän erilaisia mutta vaikea näitä olisi pilata.
- 2 bataattia
- 3 pientä perunaa
- 2 porkkanaa
- 3 pientä sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 l vettä
- oliiviöljyä ja/tai voita
- suolaa

- chilipippuria tai tuoretta  chiliä
- pippuria
- hunajaa n. 1 rkl
- korianteria
- timjamia
- sitruunamehua

1. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, älä anna ruskistua.
2. Heitä mukaan tirisemään pippurit, timjami ja korianteri, määrät maun mukaan...
3. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja keitä siinä juurekset pehmeiksi, 
4. Soseuta sauvasekoittimella
5. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla (tai limetti-)
6. Maista ja lisää suolaa jos tarvitsee.

Tähän voi lisätä myös kookosmaitoa, jos sitä sattuu olemaan, tai kookos-lime-maustettua kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti