lauantai 1. joulukuuta 2012

Tuorepasta: opettelua osa II


Kokeilin taas huvikseni pastan tekoa. Erityisesti taikinan kauliminen vähä vähältä ohuemmaksi on tosi mukavaa. Yritän tehdä tätä niin kauan että tiedän osaavani. Opin pullanleipomisen samalla tavalla - kokeilin niin kauan että se oli näpeissä.

 Toistaiseksi tuntuu siltä että on vaikea saada nauhapasta onnistumaan, jos levy on ohuempi kuin 6-7 tai jos yritän tehdä aivan ohutta nauhaa (koneella saa siis isoja levyjä, leveää nauhapastaa ja ihan ohutta nauhaa).

Kokeilin taikinaa niin että puolet jauhoista oli vehnäjauhoa, puolet durumvehnää. Toimi ihan hyvin.

Keittoaika on 2 minuuttia runsaassa suolatussa vedessä.













Kun nauhat  irrottelee toisistaan kunnolla ja kuivaa pyyhkeellä pari tuntia, niistä tulee just sellaisia kuin pitääkin.

-- Kaikki vinkit kokeneemmilta vastaanotetaan kiitollisuudella!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti