sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mokkaruudut (mokkapalat) - synttäreiden klassikko

Reetan leipomishistoria alkoi näillä. Tämä mehevä ohje on peräisin Reetan iltapäiväkerhosta koulun alkuvuosilta, entinen ohje korvattiin tällä koska tämä on paremman makuinen!

mokkaruutuja ja whoopieita Reetan synttäreillä


Mokkaruutuja pidetään lasten herkkuna, mutta minun mielestäni aikuiset himoitsevat näitä vähintään yhtä paljon...

POHJA
- 5 munaa
- 3 dl sokeria
- 5  dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
- 3-4 tl leivinjauhetta
- 3 rkl Van houten tms. kaakaojauhetta
- 200 g sulatettua margariinia tai voita
- 2 dl maitoa

KUORRUTE
- 4 dl (225 g) tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 rkl vahvaa kahvia
- 5 rkl sulatettua margariinia

KORISTELUUN
- esim. kookoshiutaleita, rakeita, hopeakuulia yms.

1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon
4. Lisää lopuksi sula rasva
5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia
6. Anna jäähtyä
7. Kiehauta kattilassa (tai lämmitä vesihaudekattilassa) kuorrutusaineet, levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
8. Kun kuorrute on hiukan mutta ei kokonaan jähmettynyt, ripottele päälle koristeita: nonparelleja, kookoshiutaleita yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti